Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје,  по добиеното известување од ЈП Водовод и канализација, ги известува граѓаните дека на ден 08.11.2021 година (понеделник)
 
Од ЈП Водовод и канализација информираат дека на 08.11.2021 (понеделник) поради санирање на уличен дефект на цевка од Ф 80 мм на улица Брсјачка Буна, крстосница со ул. Овчеполска, прекинато водоснабдување ќе имаат улиците Брсјачка Буна, Овчеполска и Тиквешка во Општина Шуто Оризари.
 
Иницијатива на жени од Шуто Оризари денеска со поставување на транспарент одбележа годишнина од немањето на матичен гинеколог во оваа скопска општина.
 
Шуто Оризари доби нова енергетски ефикасна градинка во која ќе бидат згрижени околу 200 деца. Градинката е изградена на местото каде пред четири години изгоре поранешната градинка.
 
Денеска се планирани технички зафати во електро-системот поради што денеска без електрична енергија ќе останат делови од општина Шуто Оризари.
 
 Во општина Шуто Оризари, денеска се одвива санација и асфалтирање на локални улици како дел од веќе најавените проектни активности за улична реконструкција.
 
Светска банка е заинтересирана да го поддржи локалниот економски развој и развојот на социјалното претприемништво во општина Шуто Оризари.
 
Во општина Шуто Оризари ќе се градат два нови парка со кои се уредуваат и опремуваат две детски игралишта. Првото детско игралиште е во непосредна близина на Управата на општина Шуто Оризари, додека другото игралиште е во непосредна близина на Казнено-поправната установа, информираат од Општината.
 
Од Општина Шуто Оризари апелираат до целата бизнис заедница, медиумите, невладините организации и сите релевантни фактори да се вклучат во донирањето на прочистувачи за воздух за највулнерабилниот дел од заедницата во која што живееме: децата.
 
 Општина Шуто Оризари денес прославува 22 години од формирањето на општината како посебна единица на локалната самоуправа во рамките на градот Скопје.
 
Вкупно 482 деца Роми не посетуваат настава во двете основни училишта во скопската општина Шуто Оризари, покажуваат резултатите од истражувањето што во периодот мај-јуни годинава го спроведе Асоцијацијата „24 Вакти“ во рамки на проектот „Инклузија преку мобилизација“.
 
Дел од корисниците од улиците „1“, „6“ и „7“ во село Батинци утре од 9 до 13 часот ќе останат без напојување со електрична енергија.
 
Во амбулантата во Шуто Оризари од следната недела ќе почне да работи доктор-гинеколог, соопштија од Министерството за здравство.
 
Без електрична енергија утре од 9:00 до 14:30 часот ќе бидат корисниците од улица „Индира Ганди“ лоцирани во близина на бензинската пумпа Окта, во општина Шуто Оризари.
 
На 10-ти јуни во Шуто Оризари ќе се одржи хуманитарна трка насловена ,,Трчаме заедно,, во организација на Центарот за социјални иницијативи ,,Надеж,,. Сите заинтересирани за оваа трка може да се пријават најдоцна до 2-ри јуни до 16:00 часот.
 

© Скопски портал. Сите права се заштитени.