Утре без струја дел од потрошувачите од с. Шишево

Од ЕВН Македонија информираат дека утре, 21.03.2022 година,
 

Утре без струја делови од Општина Сарај

Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје,  по добиеното известување од ЕВН, ги информира граѓаните дека заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа,
 

Утре без вода Копаница и Буковиќ во Општина Сарај

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЈП Водовод и канализација, ги известува граѓаните дека:
 

Жителите на Сарај ги предаваа старите печки на дрва и нафта

Во Општина Сарај почна предавањето на старите печки кои користат нееколошки енергенси во замена за инвертер клима уреди за затоплување, како уште една од мерките за борба против аерозагадувањето.
 

Утре без струја делови на Сарај

Од ЕВН Македонија АД информираат дека утре без струја ќе останат:
 

Дел од Кондово утре без вода

Корисниците од населеното место Кондово утре од 9 часот до 19 часот ќе останат без вода за пиење.
 

Дел од Општина Сарај утре без струја

Од 8:30 до 14:30 часот утре без струја ќе бидат дел од корисниците од скопските села Арнакија, Буковиќ, Ласкарци , Раовиќ, Паничари, Семениште, Чајлане и објектите околу езерото Треска.
 
Општина Сарај нема да ги легализира дивите платформи на Матка, но не може ниту да ги урне бидејќи имаат барање за легализација. Ова на средба со медиумите го истакна градоначалникот на Сарај Блерим Беџети.
 

© Скопски портал. Сите права се заштитени.