Поставување на нова канализациона мрежа на ул.5 во населено место Петровец (ВИДЕО)

Општина Петровец поставува нова канализациона мрежа на ул. 5 во населеното место Петровец во должина од 450 метри.

Изведбата на канализационата мрежа ќе биде завршена за 20 до 25 дена, доколку дозволат временските услови.

 

Остануваат само уште 3 улици за н.м. Петровец да биде целосно покриено со канализациона мрежа.

 

Средствата во висина од 1.500 000 ден. се целосно обезбедени од буџетот на Општина Петровец.

 

И во услови на светска криза и пандемија Општина Петровец постигнува завидливи резултати.

 
© Скопски портал. Сите права се заштитени.