Општина Петровец побогата за нови 17 инвеститори (ВИДЕО)

Општина Петровец jа прошири површината на индустриската зона Ќојлија за нови 30 хектари и стана побогата на уште 17 нови инвеститори.

Вчера е објавена нова аукција за 4 парцели за Г2 лесна незагадувачка индустрија. Општината ги повикува сите заинтересирани инвеститори да се јават на аукцијата.

 

И во услови на светска економска криза и пандемија Општина Петровец постигнува значителни резултати. Таа е на првото место во Македонија по број на привлечени нови инвестиции и отворени нови работни места.

 

 
© Скопски портал. Сите права се заштитени.