6-ти Мај, Ѓурѓовден, ден на Општина Петровец

Денеска Општина Петровец огранизира прослава по повод 6-ти Мај, денот на општината.
 
Денеска во просториите на Општина Петровец, градоначалникот на општината, Борче Митевски го претстави сработеното во првите 100 дена од новиот мадат.
 
Општина Петровец на месната заедница во с. Сушица денеска и го предаде во употреба новиот, реконструиран културен дом. За новиот изглед на културниот дом, општината од сопствениот буџет издвои 25 000 евра.
 

Нова улица за жителите на Петровец (ВИДЕО)

Во населено место Петровец, градоначалникот на Општина Петровец, Борче Митевски изврши увид во градежните работи на кракот на улицата бр. 1, каде што се поставуваат павер елементи (бекатон плочки).
 

Нова улица за жителите на Петровец (ФОТО)

Денеска во населено место Петровец, градоначалникот на Општина Петровец, Борче Митевски изврши увид во градежните работи на кракот на улицата бр. 1, каде што се поставуваат павер елементи (бекатон плочки).
 
Општина Петровец на барање на мештаните изгради нова улица во с. Долно Коњари која го поврзува излезот на селото со селските гробишта.
 
Општина Петровец ја асфалтираше улица бр.2 во с. Р‘жаничино, каде претходно беше поставена и канализациона мрежа.
 
Општина Петровец поставува нова канализациона мрежа во с. Р‘жаничино, на крак кој води од центарот на селото до излезот кон Катланово.
 
Со сечење лента денеска официјално се пушти во употреба главната улица во населено место Ќојлија, информираат од Општина Петровец.
 
Општина Петровец започнува со асфалтирање на две улици во н.м. Петровец, ул. 22 и ул.9, во вкупна должина од 440 м.
 

(ВИДЕО) 75 години постоење на ФК Петровец

По повод јубилејот, 75 години постоење на ФК Петровец на фудбалското игралиште во Петровец се одржа пригодна манифестација на која присуствуваше и градоначалникот на општината, Борче Митевски.
 
Општина Петровец денеска пушти во употреба две нови улици во н.м. Петровец во должина од 520 м. и ширина од 3,5 до 5 м.
 
Општина Петровец ја пушти во употреба ул. бр.5 во с. Р’жаничино. Улицата е долга 330 метри а широка 4 метри. Пред асфалтирањето беше поставена и канализациона мрежа.
 
Општина Петровец започна со изградба на нова улица во с. Долно Коњари која води од излезот на селото до селските гробишта.
 
Главната улица во с. Чифлиг во должина од 450 метри е целосно реконструирана од страна на Општина Петровец.
 
Општина Петровец започна со целосна реконструкција на две улици, ул. 5 и ул. 2, во с. Р’жаничино.
 
Општина Петровец започна со темелна реконструкција на културниот дом во с. Сушица. Граѓаните ќе добијат простории за амбуланта, продавница, месна заедница и две резервни простории за општа  намена.
 
Општина Петровец започна со целосна реконструкција на главната улица во с.Чифлиг, која ќе биде завршена за 10-15 дена.
 

© Скопски портал. Сите права се заштитени.