Осветлен патот кој води до излетничко место „Три круши“

Патот кој води кон познатото излетничко место „Три круши“, лоцирано во селото Драчево е целосно осветлен, со поставување на 23 нови столба, информираат од Општина Кисела Вода.

 

Неодамна, Општината во должина од 660 метри го асфалтираше патот, а на два краци кои водат до куќите на жителите, во должина од 220 метри постави павер елементи.

 

 

Со ова, на граѓаните им е овозможено лесно и безбедно да стигаат до своите домови, до црквата Св. Петка, а и до нивната омилена локација за пикник.

 

 
© Скопски портал. Сите права се заштитени.