Делови од Кисела Вода утре без струја

Утре без електрична енергија ќе останат следните делови од населбата Кисела Вода:
 

Утре без струја улица во Кисела Вода

Од ЕВН Македонија информираат дека утре, 04.03.2022 година, поради веќе закажани технички зафати, без електрична енергија ќе останат:
 
Ја поддржуваме секоја намера, идеја или одлука за преземање активности за разрешување одредени просторни проблеми по пат на стручен натпревар на идеи, концепти, ставови или решенија и затоа ја прифаќаме вашата понуда за соработка, истакнаа претставниците на Асоцијацијата на архитектите на Македонија (ААМ), кои одржаа работен состанок со градоначалникот Орце Ѓорѓиевски во врска со изработката на меѓународен конкурс за идејно урбанистичко-архитектонско решение за ДУП „Расадник“.
 
Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски, изврши увид во изградбата на модерен парк во населбата Припор, на местото каде што постоеше дива депонија.
 
Билјана Блажевска од населбата 11 Октомври полесно ќе ги мине студените денови кои доаѓаат. Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски слушна за нејзината потресна приказна која ја сподели бендот ДНК и се приклучи на повикот за помош.
 

Срушена дивоградба на улицата Борис Трајковски

Продолжува справувањето со урбанистичкиот хаос во општина Кисела Вода. Утрово, беше срушена уште една дивоградба, овој пат на улицата Борис Трајковски.
 
Преку заедничка соработка на oпштина Кисела Вода и Град Скопје, жителите на овој дел од градот, за прв пат добија инструмент со кој се мери состојбата на воздухот.
 
Градоначалникот на општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски, нема да користи службен автомобил.
 
Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека утре, 12.03.2021 година, поради поврзување нова водоводна мрежа од Ф – 80 мм на ул. Балзакова бр. 6,
 

Утре без вода нас. Усје во Општина Кисела Вода

Од ЈП Водовод инфрмираат дека утре, 11.03.2021, поради изведување на водоводен приклучок на потисната цевка од стара на нова мрежа од Ф 150мм,  на ул. 1 бб. во нас.Усје,
 

Нов парк во Кисела Вода

Напуштениот простор во Кисела Вода, лоциран меѓу улицата Лазар Димитров и железничката пруга, зад бараките во населбата 11 Октомври, денес е нов зелен парк на површина од речиси 16.000 квадратни метри.
 
Општина Кисела Вода продолжува со реализација на проектот за воспоставување на зелен катастар на својата територија, информираат од општината.
 
По повод „Детската недела“, под мотото „Ние сме мали хуманитарци со големо срце“, градинката „Мимоза“, која е во надлежност на ЈДГ „Весели цветови“ од Кисела Вода, спроведе голема хуманитарна акција.
 

Утре без вода Пржино во Кисела Вода

Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека утре, 09.10.2020 година поради поврзување на нов водоводен приклучок од Ф – 200 мм со постоечката водоводна мрежа од ф – 200 мм на ул. Милан Мијалковиќ б.б. во населба Пржино,
 
Патот кој води кон познатото излетничко место „Три круши“, лоцирано во селото Драчево е целосно осветлен, со поставување на 23 нови столба, информираат од Општина Кисела Вода.
 
Општина Кисела Вода известува дека дека викендов за време на продолжениот полицискиот час, на оваа територија ќе работат неколку деловни субјекти кои се занимаваат со достава на храна и лекови на територија на Кисела Вода, а претходно аплицираа на Јавниот повик на локалната самоуправа.
 

Дератизација во Кисела Вода

Општина Кисела Вода во соработка со Центарот за јавно здравје изврши пролетна дератизација за уништување на штетни глодачи. 
 

Во населбата Припор асфалтирани две улички

Општина Кисела Вода во населбата Припор ги асфалтираше двете најоштетени улички, информираат од општината.
 

© Скопски портал. Сите права се заштитени.