Парични награди за првенците на генерација во Карпош

Советот на Општина Карпош донесе одлука 10 полуматуранти кои  ќе бидат првенци на генерацијата да добијат финансиска награда од по 10.000 денари.

Средствата се обезбедени од општинскиот буџет, а ќе се однесуваат на првенците од сите основни училишта.
© Скопски портал. Сите права се заштитени.