Утре без струја и вода улици од неколку скопски општини

Заради  технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, на ден 18.03.2021 година (четврток), без електрична енергија ќе останат следните корисници:

 

од 08:30 до 14:30 часот,  корисниците од с. Пагаруша (Општина Студеничани);

од 09:00 до 12:00 часот, корисниците од Бул. Кузман Јосифовски Питу згради бр. 26 и 28;  ул. Сименон Кавракиров броеви од 19 до 27 (по старо од 12 до 20) (Општина Аеродром )

од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од с .Ракотинци делот од школото кон Општина Сопиште мв Црвена Прс. (Општина Сопиште)

од 09:30 до 13:30 часот, корисниците од  дел од ул. Воин Драшкоци, ул. Зејнел Ајдини, ул. Браќа Галеви (Општина Ѓорче Петров)

од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од  дел од с. Глуво, с. Бразда, с. Горно Оризари и Гранит (Општина  Бутел и Чучер Сандево)

од 10:00 до 12:00 часот, корисниците од с. Гулмово с. Шишево Матка и фирмите Адријус и Тиамо (Општина Сарај)

од 09:00 до 10:00 часот, корисниците од Резервар Батинци с. Горно и долно Количани, с. Пагаруша, с. Вртекица, с. Рамни Габер, с. Драчевица, с. Цветово, Црвена Вода, Дом Китка, с. Палиград, Караџица и Мала Река (Општина Студеничани)

од 11:00 до 13:00 часот, корисниците од с. Љубош и с. Батинци,  Дрисла, пумпа Дрисла, депонија Дрисла и фирмата Роло Оков (Општина Студеничани).

 

Од ЈП Водовод и Канализација добиено е следново известување:

 

на ден 18.03.2021 (четврток) поради изведување на водоводен приклучок ф-150 мм на крстосницата ул. Антон Панов со ул. Елисие Поповски, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од ул. Елисие Поповски во време од 09:00 часот до завршување со активностите  (Општина Центар).
© Скопски портал. Сите права се заштитени.