Дедо Мраз пристигна на плоштадот Македонија во Скопје

Новогодишната магија на „Винтерленд“ денеска ја надополни доаѓањето на Дедо Мраз, кој меѓу насобраните деца на плоштадот Македонија пристигна точно во 12 часот, и тоа на електричен тротинет. Доаѓањето на Дедо Мраз предизвика еуфорија меѓу присутните на плоштадот кои се фотографираа со својот омилен лик, пееја новогодишни песни и се радуваа.

 

На присутните деца на плоштадот Македонија им се обрати и градоначалникот Шилегов и им посака добро здравје, среќа и успех во учењето во новата 2020 година.

 

Детската новогодишна програма на „Винтерленд“ денеска ја збогатија и хитовите од „Златно славејче“.
© Скопски портал. Сите права се заштитени.