Празничен возен ред на ЈСП

Утре, 31 декември (вторник), автобусите од јавниот превоз ќе сообраќат по делничен зимен возен ред. Ноќните линии на 31 декември према 1 јануари (среда) ќе сообраќаат по возен ред како во сабота према недела.

На 1 јануари (среда) автобусите од јавниот превоз ќе сообраќаат по неделен зимен возен ред.

Од 2 јануари (четврток), поради зимскиот училиштен распуст, возниот ред ќе биде редуциран до завршување на распустот на учениците.

На 6 јануари (Бадник, понеделник) и 7 jануари (Божиќ, вторник) автобусиите ќе сообраќаат по неделен зимен возен ред.

Возен ред на линиите 25 (Транспортен центар-Средно Водно), 25А (Автомакедонија-Средно Водно) и 25Б (Дом на печат-Средно Водно)

На 6 јануари (Бадник, понеделник) линија 25 ќе сообраќа по делничен зимен возен ред.

Линиите 25А и 25Б нема да сообраќаат.

На 7 јануари (Божиќ, вторник) сите три линии ќе возат по неделен зимен возен ред.

Жичницата на Водно нема да работи на 31 декември (вторник), со оглед на тоа дека секој понеделник и последен вторник во месецот се врши редовен сервис на објектот.

На 1 јануари (среда), жичницата ќе работи од 11 до 17 часот, а отворена за посетители од 10 до 17 часот ќе биде на Бадник (6 јануари, понеделник) и Божиќ (7 јануари, вторник).

На 1, 6 и 7 јануари дежурни ќе бидат билетарниците на Транспортен центар, Зелен пазар и во Ѓорче Петров.

На 1 јануари сите три билетарници ќе работат од 10 до 18 часот.

На Бадник (6 јануари, понеделник) и Божиќ (7 јануари, вторник) билетарницата во Ѓорче Петров ќе работи од 7 до 13 часот, а билетарниците на Зелен пазар и Транспортен центар од 7 до 19 часот.
© Скопски портал. Сите права се заштитени.