Од Општина Ѓорче Петров реагираат на тврдењата на претседател на СДСМ Ѓорче Петров, Кристијан Јовановски, кој претходно денеска изјави дека развојот на општината во последните шест месеци го достигнал својот минимум.
 
Развојот на општина Ѓорче Петров во последниве шест месеци го достигна својот минимум. Неспособноста и безидејноста се врвна агенда и приоритет на Александар Стојкоски, истакна на денешната прес-конференција Кристијан Јовановски, претседател на ОО СДСМ Ѓорче Петров.
 

Утре без струја улица во Ѓорче

Од ЕВН Македонија информираат дека утре, 10.03.2022 година,без електрична енергија ќе останат: 
 

Без вода корисниците од село Никиштани

Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека денеска поради дефект на затварач (Шибер) ф 100 мм., на ул.1 бб с. Орман,
 

Утре без струја делови на Ѓорче Петров

Од ЕВН Македонија информираат дека на утре поради веке закажани технички зафати, без електрична енергија ќе останат:
 
Од ЕВН Македонија нформираат дека на ден 27.08.2021 година (петок) без електрична енергија ќе останат:
 
Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска заедно со градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски, денеска извршија увид во градежните активности на градинката „ Детелинка“, со цел нејзино проширување.
 
Градот Скопје во соработка со Општината Ѓорче Петров почна голема акција за темелно чистење на кејот на Вардар, на потегот од мостот во Хром до мостот во Сарај во должина од околу 4 километри. На терен работат екипите на ЈП „Комунална хигиена“ и комунални работници од општината.
 
Почна да се расчистува дивата депонија во Ново Село, покрај реката Лепенец во Општина Ѓорче Петров,
 

Се гради фекална канализација во Волково

Проектот чија должина е 7 километри стартува од улица „22“, а продолжува на уште 6 километри во Волково, Волково-Пржина, Кисела Јабука и Стопански двор.
 

Ќе се отвора корзото во Ѓорче Петров

Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски најави дека наскоро се отвора долгоочекуваното корзо во Ѓорче. 
 
Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека мобилната мерна станица поставена во општина Ѓорче Петров е во функција, односно се мерат загадувачките супстанци SO2, NO-NOx-NO2, CO и О3.
 
Жители на Ѓорче Петров попладнево се пожалија дека се вознемирени од рафално пукање во населбата.
 
Дел од улицата 4-ти јули, односно Борис Сарафов, во Општина Ѓорче Петров, доби нова атмосферска канализација.
 
Од таму велат дека прекумерното користење на телефоните за време на наставата од страна на учениците и наставниците станува сериозен проблем во целокупниот образовен процес.
 

Акција на Комунална за чистење на Ѓорче

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска започна акција за генерално чистење на општината Ѓорче Петров.
 
Општина Ѓорче Петров изработи дата-база на податоци за социјалната состојба на територија на општината, која ќе послужи за аплицирање за проекти од областа на социјалата, а во иднина ќе влијае за подобрување и надминување на социјалните проблеми.
 
Општина Ѓорче Петров воведува нов автоматизиран систем на јавно осветлување со најсовремена опрема  и лед-светилки кои се управуваат и мониторираат преку системот за контрола и надзор.
 

© Скопски портал. Сите права се заштитени.