Проект „Не пластични кеси“ на организацијата Екозвон вo ОУ Крсте Петков Мисирков во Општина Гази Баба (ВИДЕО)

Најлонските кеси се најголемиот загадувач на природата поради времетраењето на нивното распаѓање кое изнесува околу 1000 години.

Организацијата Екозвон одржа предавање за поттикнување на учениците за користење на повеќенаменски еко торби во ОУ Крсте Петков Мисирков во Општина Гази Баба.

Учениците и организаторите на настанот упатија еколошки пораки за користење платнени или хартиени торби, со кои се штити и се чува природата и со предавањето во ова училиште  беше завршен проектот „Не пластични кеси“ на Екозвон.

 

 
© Скопски портал. Сите права се заштитени.