Утре без вода делови на Гази Баба

Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 8:00 часот до завршување со активностите (општина Гази Баба).
 
Општина Гази Баба, Агенција за вработување, Центар за толеранција и доживотно учење и СУГС „8-ми Септември“ минатата година започнаа проект за преквалификација на млади лица во струки барани на пазарот на трудот.
 
Градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски на Институтот за трансфузиона медицина донираше крвна плазма.
 
ЈКП „Гази Баба 2007“ ги известува сите сточари, трговци и угостители, дека Добиточниот Пазар во населено место Трубарево од денеска нема да работи.
 
Екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ поставија нови информативни табли во Паркот на природата „Гази Баба“.
 

Без вода дел од општина Гази Баба

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека поради дефект на шибер од ф-100 мм на улицата Париска комуна бб пред ТЦ „Хиподром“ во населбата Хиподром, во периодот од 10 часот, па сè до отстранување на дефектот, без вода ќе останат дел од корисниците од населбата Маџари, како и корисниците од населбата Хиподром и село Трубарево во општина Гази Баба.
 

Делови од Гази Баба и Карпош без струја

Од „ЕВН Македонија“ информираат дека се изведуваат технички зафати во електросистемот во градот Скопје.
 
Општина Гази Баба во обид да им го исполни слободното време на граѓаните, додека се дома со нивните најблиски, отвори веб-страница на која може секој заинтересиран да испрати предлог за добра музика, филмови, книги, како и предлози за предизвици кои ќе ја будат креацијата како кај најмладите така и кај возрасните.
 
Oпштина Гази Баба преку Кризниот штаб донесе одлука за поставување на четири пунктови за автоматско дезинфицирање на возилата.
 
Општина Гази Баба интензивно ги спроведува акциите за чистење и дезинфекција на јавните површини во повеќе населени места, информираат од општината.
 
Во СУГС - ЕМУЦ 8-ми септември веќе една година се реализира проектот Дуално образование, кој е производ на заедничка координирана акција на стопанството, институциите, локалната самоуправа,  учениците, родителите и Центарот за меѓуетничка толеранција.
 

Без струја делови на Гази Баба

В недела планирани се технички зафати во електросистемот на град Скопје и без електрична енергија ќе останат: во периодот од 8.30 до 10 часот корисниците од дел од улицата Благоја Стефковски - кај складот на „Макпетрол“ и кај пругата во општина Гази Баба.
 
Градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и рурален развој Николче Бабовски и со заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Благе Цветковиќ, направија увид на реконструкцијата на регионалниот пат Раштак - Бутел во должина од 5 километри која опфаќа и проширување како и изградба на потпорен ѕид.
 

Без струја делови на Гази Баба

Поради технички зафати во дистрибутивната електромрежа, без електрична енергија ќе останат на 13.01.2020 година (понеделник) од 9 до 12 часот корисниците од поголемиот дел од селото Виниче (општина Гази Баба).
 
Деновиве започна големиот проект за поврзување со велосипедски патеки на населбите Маџари и Ченто со останатиот дел од градот, информираат од Град Скопје, додавајќи дека работат на подобрување на велосипедската инфраструктура во градот, каде што во текот на 2019 година се реконструираа постојните и се изградија нови велопатеки во должина од околу 16 километри.
 

Општина Гази Баба со буџет од 416 милиони денари за 2020

Буџетот на општина Гази Баба за 2020 година е проектиран на 416 милиони денари, распределени во повеќе буџетски програми. Според предложениот буџет се предвидуваат повеќе капитални проекти кои директно ги решаваат проблемите на граѓаните кои со години ги имаат во своите населени места, велат од Општината.
 

Георгиевски: ВМРО-ДПМНЕ го блокира буџетот на Гази Баба

Според него, ова е класичен пример за неодговорно, деструктивно однесување на штета на граѓаните и цела општина Гази Баба.
 

Акција за пошумување во Страчинци на Скопска Црна Гора

Денеска Општина Гази Баба ќе спроведе масовна акција за пошумување во населеното место Страчинци на Скопска Црна Гора во временскиот интервал од 10 до 15 часот. 
 

© Скопски портал. Сите права се заштитени.