Без вода делови од Чаир

ЈП „Водовод и канализација“ известува дека денеска, поради реконструкција на водоводна мрежа на ул. Стојна Стевкова 12,
 

Дел од Чаир утре без вода

Од ЈП Водовод и канализација информираат дека утре, 16.03.2022 година, поради изведување на водоводен приклучок од Ф-225 мм на ул. Петре Георгиев бр. 100, во населба Чаир,
 
Поранешниот претседател на Косово и познат бизнисмен, Беџет Пацоли, ќе биде инвеститор на катни и подземни гаражи во Чаир со цел да се реши долгогодишниот проблем со паркирањето во оваа општина.
 

Утре без вода делови на Чаир

Од ЈП Водовод и Канализација информиаат дека утре, 26.08.2021, поради уличен дефект од Ф 200/200 мм на ул. Џон Кенеди до зграда бр. 28,
 
Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека утре, 22.06.2021 година, поради изведување водоводен приклучок од ф – 280 мм на ул. Бајрами Шабани,
 
Општина Чаир во соработка со Јавното општинско претпријатие „Шкупи Вјетер“ денеска започна со отстранување на хаварисаните, оштетени и напуштени возила, приколки и слично од јавните површини на територија на општината.
 
Затворен е угостителски објект на улицата Џон Кенеди кој работел по пропишаното работно време, а приведени се 15 лица кои биле затеканти од страна на инспекторите.
 
Здравствениот дом во Скопје денеска доби две амбулантни возила за транспорт на пациенти, донацијата од Општина Чаир. Средствата наменети за новогодишно украсување, општината ги пренамени за поддршка на здравствените служби во борбата против Ковид-19.
 

Утре без вода неколку улици во Чаир

Од ЈП Водовод и канализација информираат дека утре, 21.01.2021 година, поради дефект на затварач од Ф – 400 мм ниска зона на ул. Топанска бр. 24,
 
Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека утре поради реконструкција на водоводна мрежа со пречник на цевка од ф-300мм на ул. Џон Кенеди б.б во близина на Веро, прекин во водоснабдување имаат корисниците од населбите: Топанско Поле и Чаир.
 
Во Општина Чаир  се имплементираат сообраќајни проекти за олеснување на движењето низ улиците.
 

Без вода делови на Чаир

Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека утре поради водоводен приклучок со димензија од ф-300 мм., на улицата Никола Карев (кај мостот Бит Пазар) во населбата Чаир, ќе има прекин на водоснабдување. 
 
Општина Чаир ве известува дека во текот на полицискиот час овој викенд ќе асистира за исполнување на потребите на граѓаните на нејзината територија за здравствени медикаменти обезбедувајќи транспорт за лекови од аптеките во временскиот интервал од 10:00 до 20:00 часот.
 

Дезинфекција на 162 згради во Чаир

По дезинфекцијата на влезовите на колективните згради во населбите Стар Чаир и Топанско Поле, денеска Општина Чаир продолжи со активностите во другите населени места, информираат од општината.
 
Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу е именуван за почесен член на Одборот на Пријателите на Претседателската Библиотека Woodrow Wilson во САД, информираат од општината.
 
Заврши асфалтирањето на оштетениот дел на булеварот “Цветан Димов“ каде што беше потребна итна интервенција како една од најфреквентните зони во сообраќајот, информираат од Општина Чаир.
 
Општина Чаир го зголемува просторниот капацитет за паркирање на возилата и го олеснува движењето на граѓаните, информираат од општината.
 
 Со организираниот фудбалски натпревар помеѓу младите на Фудбалската Академија на Ф.К. Шкупи и Ф.К Влазрими од Слатино, во спортската сала “Енвер Идризи“ во Чаир започна реализацијата на проектот под мотото “СПОРТ ДА, ДРОГА НЕ“.
 

© Скопски портал. Сите права се заштитени.