Oтворена новата библиотека во ОУ „Киро Глигоров“ во Центар

Во новото основно училиште „Киро Глигоров“ во општина Центар денеска беше отворена новата училишна библиотека.

 

Со мал, пригоден настан, издавачката куќа „Просветно дело“, која ги издава детските списанија „Росица“, „Другарче“ и „Развигор“, во библиотеката донираше над 100 наслови за детска литература.

 

Во склоп на отворањето на читалната на кое учествуваше и градоначалникот на Центар, Саша Богдановиќ, учениците од основното училиште имаа можност да присуствуваат на пет книжевни работилници, а на нив учениците твореа и работеа и со домашните писатели за деца Ванчо Полазаревски, Наум Попески, Ксенија Трајчева, како и со поетесата Вера Андон.
© Скопски портал. Сите права се заштитени.