Општина Бутел го продолжи јавниот повик за субвенции на тротинети

Општина Бутел ги информира жителите дека средствата предвидени за доделување субвенции на граѓаните на подрачјето на општината за купување електрични тротинети се уште не се искористени. 

„Ги информираме жителите кои планираат да купат електричен тротинет дека јавниот повик ќе биде отворен во наредниот период до истрошување на средствата. Субвенцијата за купен електричен тротинет изнесува 4.000 денари. За повеќе информации, погледнете на веб страната https://opstinabutel.gov.mk/?p=17415,„ се вели во соопштението до јавноста на Општина Бутел.
© Скопски портал. Сите права се заштитени.