“Мироносна цветна штафета” до секое основно училиште и градинка во Општина Бутел

По повод 16 години постоење на Општина Бутел, во тек е реализација на уникатната идеја, “Мироносна цветна штафета”, информираат од општината.

 

Штафетата ќе дојде до секое основно училиште и градинка на територијата на општината, а преку неа најмалите до возрасните ќе пренесат пораки за љубов, соживот, здравје, мир, благосостојба и храна за сите. 

 

Сите пораки од децата, преку штафетата на 27 април ќе пристигнат во Општина Бутел и ќе бидат предадени на градоначалникот Велимир Смилевски.

 

Штафетата од Општина Бутел ќе продолжи да патува во другите скопски општини, и пошироко низ целата држава.
© Скопски портал. Сите права се заштитени.