Традиционално, во Општина Бутел поинаков 8-ми Март (ВИДЕО)

Општина Бутел повторно организираше поинаков 8-ми Март, чија цел е да се зголеми свеста за континуирана заштита на здравјето на жената и здравјето на семејството.

На три локации во општината доктори специјалисти прегледаа над 250 жени.

 

Се правеа испитувања на кислород, шеќер и маснотии во крвта.

 

Како дел од активностите беа и предавањата за самопреглед на жените, за неопходноста од редовно правење ЕХО, мамографски прегледи на дојка и ПАП тестови.

 
© Скопски портал. Сите права се заштитени.