Проект за унапредување на наставата во Општина Бутел

Во рамките на проектот Robotics Versus Bullying, кој се спроведува на територијата на Општина Бутел, училиштата „Живко Брајковски” и „Св.Климент Охридски” денеска добија по две роботчиња за активности поврзани со проектот и унапредување на наставата.

 

 

Овие две училишта се амбасадори на НВО Пријатели во образованието.

Од општината информираат дека следат обуките за иновативна примена на роботите во наставата и превенција од врсничко насилство.

 
© Скопски портал. Сите права се заштитени.