Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, заедно со градоначалникот на Општина Бутел, Дарко Костовски и директорот на ЈП Паркови и зеленило, Ангеле Сотировски, извршија увид на новата реализирана зелена површина на улицата Бутелска во населбата Радишани во Општина Бутел.
 
Советот на Општина Бутел едногласно со акламација донесе одлука за формирање ново јавно претпријатие за стопанисување, поставување и оддржување на јавното осветлување “Бутел 2022” со скратен назив ЈП “Бутел 2022”, информираат од Општина Бутел.
 

Се исчисти депонијата покрај Серава во Бутел 1

Депонијата која извесен временски период се создаваше покрај коритото на реката Серава во Бутел 1 веќе е исчистена, информираат од Општина Бутел.
 
Денеска во Општина Бутел, веднаш до црквата „Св. Јован Крстител” започна да се гради нов парк на 800 м2. Местото кое до сега беше синоним за запуштеност ќе добие нов лик, објави градоначалникот на Општина Бутел Дарко Костовски.
 
Општина Бутел во соработка со ЈП Лајка деновиве спроведе акција за решавање на проблемот со уличните кучиња на неколку локации во општината.
 

Се формира зелен кордидор на улицата Бутелска

Екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ периодов работат на хортикултурно уредување на вториот дел на улицата Бутелска.
 
Град Скопје заедно со Општина Бутел ќе ја реконструра улица “Бутелска” на потегот од вкрстувањето со улицата “Александар Урдаревски” до обиколницата.
 

Прочка традиционално се прослави во Љубанци

Продолжува традицијата за оддржување на карневалот во населеното место Љубанци во Општина Бутел. По повод големиот христијански празник и оваа година под маски се прослави Прочка.
 

Нова водоводна мрежа во населеното место Кучевишка Бара

На краците 2, 4, 6 и 8 од улицата Призренска во населеното место Кучевишка Бара во Општина Бутел денеска започна проектот за замена и поставување нова водоводна мрежа, информираат од општината.
 
Денеска Општина Бутел беше домаќин на основниците од “ООУ Климент Охридски”, информираат од општината.
 

Костовски: Најавувам градежна офанзива во Општина Бутел

"Следува сериозна градежна офанзива во Општина Бутел, многу нови асфалтирани улици, нова градинка, ново училиште, изградба на корито и нови патеки кај Серава, нови паркови, нови атмосферски и канализациони мрежи, реконструкција и нови спортски и детски игралишта, сериозни инвестиции во образованието и градинките.", објави денеска на својот фејсбук профил градоначалникот на Општина Бутел, Дарко Костовски.
 

Продолжува викенд - чистењето на населените места во Бутел

И овој викенд, како и до сега, екипите на Општина Бутел го поминуваат работно. Вчера се уредуваше зеленилото, се чистеа улиците,  како и детското игралиште во населбата Љуботенски Пат.
 
Денеска ја отворивме новата реновирана спортска училишна сала во “ООУ Живко Брајковски”, изјави на својот фејсбук профил градоначалникот на Општина Бутел, Дарко Костовски.
 

Нов парк од 3000 м2 во Општина Бутел

Денеска започна изградбата на новиот парк во Бутел, кој ќе се протега на 3000 m2 во населеното место Расадник, информираше градоначалникот на Општина Бутел, Дарко Костовски.
 
Општина Бутел инвестираше три милиони денари во клоновите на детската градинка „11 Октомври“ со што се подигнаа квалитетот и условите во детската градинка.
 
Градоначалникот на Општина Бутел, Дарко Костовски информираше дека започнал со потпишување на решенијата за легализација на објекти на територијата на општината.
 
„Влатко Давитковиќ од Радишани заедно со своите братчиња и сестрички живее во многу лоши услови, недостојни за човек. Во куќа пред распаѓање и гладни стомачиња. Влатко, Иван, Марина и Мирослав се родени како деца со посебни потреби. Мој став и стил е без јавност да се помага, но овој пат имам и поинаква цел", напиша на својот фејсбук-профил градоначалникот на општина Бутел, Дарко Костовски.
 
Започна целосна реконструкција на пензионерскиот клуб во населеното место Љуботенски пат во Општина Бутел.
 

© Скопски портал. Сите права се заштитени.