Нова спортска опрема и облека за училиштата во Аеродром

Општина Аеродром набави комплетно нова спортска опрема и спортска облека за сите осум основни училишта на нејзината територија.

 

Опремата се состои од топки за фудбал, кошарка, ракомет и одбојка, мрежи и голови за ракомет, греди, отскочни штици, душеци, јарци за гимнастички вежби, маси за пинг-понг и многу други спортски реквизити наменети за развој на спортот во училиштата.

 

Исто така, за учениците е набавена и спортска облека, дресови и шорцеви, во осум различни бои, колку што има основни училишта на територијата на општината.
© Скопски портал. Сите права се заштитени.