Одбележана годишнина од раѓањето на Јане Сандански

Во Општина Аеродром се одбележа 148-годишнината од раѓањето на истакнатиот македонски револуционер Јане Сандански.

 

Делегација на општината, положи цвеќе пред споменикот „Јане Сандански“.

 

Идеалите и заложбите на големиот македонски визионер се заедничка обврска за единство и сплотеност на сите наши граѓани, се вели во соопштението од Општина Аеродром.
© Скопски портал. Сите права се заштитени.