Вез вода делови на Аеродром

Поради промена на ППХ од ф -300 мм на булеварот Асном бб во населбата Аеродром, прекин на водоснабдување ќе имаат корисниците од булеварот Асном ниска зона од бр.46 до бр. 50 (општина Аеродром).
 
Oпштина Аеродром ги потсетува даночните обврзници дека се должни најдоцна до 31 јануари 2020 година да поднесат даночна пријава за недвижниот имот што го поседуваат, а не е пријавен за оданочување.
 

Општина Аеродром го изгласа буџетот за 2020 година

Советот на Општина Аеродром на последната седница го изгласа буџетот за 2020 година во износ од околу 22 милиони евра.
 

Патроли против загадувањето во Општина Аеродром

Општина Аеродром континуирано врши увид на целата територија заради спроведување на мерките за спречување на загадувањето на амбиенталниот воздух.
 

Без вода ќе останат дел од корисниците на Аеродром

Поради технички зафат без вода од 9 часот до завршување на интервенцијата, ќе останат дел од корисниците од булеварот АСНОМ во општина Аеродром.
 

Се санираат вандалски оштетените игралишта во Аеродром

„Изминатите месеци вандали уништија реквизити и на други детски игралишта во општина Аеродром, а беа запалени и повеќе контејнери.
 
Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор, на електронскиот систем за јавни набавки на Бирото за јавни набавки објави тендер за изработка на архитектонско урбанистичка планска документација за објект Дом на спортови во Скопје на ГП 1.7 локалитет И14 во општина Аеродром.
 
Денеска Општина Аеродром ја посетија основци од неколку европски држави, кои преку програмата „Еразмус плус“, престојуваат во Скопје.
 
Пливачот Стефан Трпковски, кој освои златен медал на Летните игри на Специјалната олимпијада во Абу Даби, се сретна со градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин.
 

Нов паркинг во Аеродром

Се гради нов паркинг во непосредна близина на детската градинка „Буба Мара“ во Ново Лисиче.
 

Утре без вода делови на Центар

facebook twitter Од ЈП Водовод и канализација информираат дека поради дефект на приклучна цевка од Ф-3/4“ на улица „Пролет 4“, утре без водоснабдување од 09:00 часот до завршување на дефектот, ќе останат корисниците од улиците: Пролет; Ленинградска; Тетовска; Собраќајна Полиција и Амбулантата на МВР. 
 

Есенска дератизација во Општина Аеродром

Општина Аеродром во соработка со Центарот за јавно здравје го почна спроведувањето на есенската дератизација за уништување на глодачите на целата територија на Општината.
 

Аеродром воведува родова перспектива во програмите

Дел од вработените во општинската администрација деновиве беа обучени како да воведат родова перспектива во своите програми, што во следната фаза ќе помогне за родово одговорно буџетирање.
 

Денеска без вода дел од корисниците во Аеродром

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека поради изведување водоводен приклучок ф-300мм на ул.Владимир Комаров бб, прекинато водоснабдување денеска ќе имаат дел од корисниците на ул.Владимир Комаров, „Вучко Компани“, Пензионерскиот дом, „Тинекс“ и „Хотел Порта“ од 9:00 часот до завршување на приклучокот.
 

Без вода делови на Аеродром

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека на утре поради изведување водоводен приклучок ф-300мм на ул.Владимир Комаров бб прекинато водоснабдување ќе имаат дел од корисниците на ул.Владимир Комаров, „Вучко компани“, Пензионерскиот дом, „Тинекс“ и „Хотел Порта“ од 9:00 часот до завршување на приклучокот.
 
Градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, заедно со помошник-директорот на ЈП „Комунална хигиена“, Златко Христовски, и со претседателката на Советот на Град Скопје, Љубица Јанчева, се вклучија во акцијата во ООУ „Блаже Конески“ во населбата Мичурин.
 

Општина Аеродром доделува субвенции за инвертер-клими

Општина Аеродром денеска објави јавен повик за надоместување на дел од трошоците направени при набавка на инвертер-клими, што ќе се реализира по принципот „прв дојден, прв услужен“.
 

Утре без вода делови од Аеродром

Без вода утре од 8 часот ќе останат корисниците од ниската зона од непарните броеви од бр. 61 до бр. 109 на булеварот „Јане Сандански“ во населбата Аеродром.
 

© Скопски портал. Сите права се заштитени.