Се чистат спомен-обележјата во Карпош

 

Утринава се чистеше во околината на двата споменици, подигнати во чест  на народниот херој Кузман Јосифовски – Питу, во населбата Козле. Исто така, беше исчистен делот во должина на булеварот „Илинден“, кај споменикот на Првиот скопски партизански одред.




© Скопски портал. Сите права се заштитени.